Snudehistorier

Antal sider:  143

Snudehistorier. På Snudegården skal der arbejdes. Snudes far Snabel skælder ud, hvis ikke drengen skynder sig nok. Derfor løber Snude Snudesen ofte hjemmefra. Ude i verden oplever Snudesen mange eventyr. Han er på bæverjagt i skovene, graver guld i det vilde vesten og kæmper mod drager og uhyrer i Kina. Hjemme i Snudeby sker der også ting og sager. De to forbrydere, Børge Brækjern og Kalle Knytnæve, er ikke nemme at hamle op med. I skolen kigger Snudesen langt efter den kønne Snudelil. Men det gør Søren Spætsnude også.

Anmelderne skrev:

Her er en oplagt boggave til den, der kan lide at læse højt og selv grine med. Snude Snudesen, den hårdt prøvede hovedperson, og hans besværlige og bevægede liv er morsom, spændende og varm læsning for både voksne og børn. Så bredt er den fortalt og så morsomt er det gjort, at 5-6 årige kan være med – og derover alle.
Lars Borberg Aalborg Stifttidende

Det er en bog, der absolut er velegnet som fødselsdagsgave. Jeg kan hermed anbefale den på det varmeste.
Kristen Poulsgaard. MF Fremskridt

De forskellige snudehistorier består af en række fortællinger om drengen Snude Snudesen, der må arbejde hårdt derhjemme på Snudegården, hvor faderen Snabel ikke levner plads til fornøjelser. Leg og andet unyttig er spild af tid. Flid, pligt, nøjsomhed og ordentligt omdømme hos naboerne udgør de højeste dyder. Således vil de fleste nok kunne nikke genkendende til mange af episoderne i bogen, som på sin egen måde er fyldt med humør, men også spænding.

Bogen er formidabel til oplæsning. Et område, hvor der i dag er et stort behov – for børnefamilier som af og til holder fjernsynsfri og i stedet bruger tiden aktivt sammen.

Snude Historier er rigt illustrerede med flotte tegninger af Claus Krog Madsen, der foruden at være reklametegner også har vundet førstepræmien i Ekstrabladets tegneseriekonkurrence i 1987. Det vidner om en professionel kvalitetstegner – den linje fører han videre i Snude Historier.
Fynsk Landbrugs-Nyt

Bogen om Snude Snudesen er Steen Steensens debutbog i fortællegenren. Den er beregnet til oplæsning, men Snude-historierne er fantasifulde, så børn vil afgjort også gerne læse bogen, der er ny og anderledes.
Vestkysten