Dannelsesrejse på motorcykel

Dannelsesrejse på motorcykel kombinerer motorcyklisme med europæisk kulturhistorie. Det er en ny vinkel inden for mc-litteraturen. Motorcyklisme handler om bevægelsesfrihed. Det er på en gang natur og kultur, instinkt og refleksion. At køre på motorcykel er en livsstil, der signalerer frihed og ansvar. Motorcyklisme er et livsbekræftende vink i tiden.

Ruten spænder vidt i natur og landskabsformer. Farvebilleder i bogen gør det muligt at vise landskabernes karakter og berette om deres tilblivelse. Rejsen begynder ved Limfjorden og følger Hærvejen til Husum, fortsætter gennem Ditmarsken og over Elben. Derefter videre langs Rhinen, Donau og til Grækenland.

Europæisk kultur er stor fortælling. Handelsvejene er mættet med historie. Floderne beretter om farverige hændelser. Hvilke betydelige personligheder har levet og virket på steder langs ruten, filosoffer, kunstnere, litterater, komponister, iværksættere og statsmænd? Således henvender bogen sig til andre vejfarende end motorcyklister. Bogen er skrevet ud fra en glæde ved at rejse, glæden ved at køre motorcykel, men også ud fra en frihedsorienteret synsvinkel.

Anmelderne skrev:

Uden sammenligning i øvrigt var der engang en kult-bog, der hed “Zen og kunsten at vedligeholde en motorcykel”. Det var en form for dannelseslitteratur på flere planer, og nu hæver den danske motorcyklist og forfatter Steen Steensen atter motorcyklismen op på et højere niveau. Væk fra garagesnak og ud i verden.
Claus Worup Tour. JP

Den store og efter omfang og udstyr prisbillige og tænksomme bog “Dannelsesrejse på motorcykel” kan være årets julegave til motorcyklister, der vil vide mere om det, man kan se og opleve på en mc-rejse ned gennem Europa, når det ikke kun skal være at skrabe i overfladen. En sand og nærmest lærd dannelsesrejse for os, der er til to hjul. Den form for mc-bog er ikke set før…. Undervejs mellem de grundige dannelsesmæssige og kulturelle beskrivelser gør Steensen sig også tanker om motorcyklen som et kunstværk, der viser omgivelserne, hvem du er.
Heino Døygaard Touring Nyt

Steen Steensen elsker at køre på motorcykel, og han er et selvstændigt, iagttagende menneske, hvis refleksioner vedrørende den del af Europa, han har kørt på sin “Dannelsesrejse på Motorcykel”, er originale og selvstændige…. At være i selskab med Steen Steensen er en oplevelse, og jeg har fulgt ham på hans tur gennem historien og landskabet med stort udbytte. Ikke blot en dannelsesrejse, men en utroligt spændende beretning.
Søren Krarup Tidehverv

Antal sider: 333