Demokratiets rødder

1994 Antal sider:  561

Demokratiets Rødder gennemgår frihedsperioderne i historien. Hvad skal man forstå ved demokrati? Hvem formulerede ideerne til et frit samfund? Fordrer demokratiske tilstande en bestemt social struktur? Hvilke erhverv er toneangivende i en demokratisk orden? Yderligere et spørgsmål af stor vigtighed drøftes. Hvordan fastholder man friheden, når den først er vundet?

Anmelderne skrev


“Demokratiets Rødder” er intet mindre end et mesterværk af internationalt format.
Havde Steen Steensen ikke været dansker, men derimod tysker, englænder eller amerikaner, ville han givetvis med dette værk opnå verdensberømmelse.
Han ville retfærdigvis blive nævnt på linie med englænderen Paul Johnson, der skrev vort århundredes verdenshistorie, og han ville blive sidestillet med nobelpristageren Milton Friedman, der skrev bogen: “Det frie valg”.
Jens Jackie Jensen Tidehverv

Steen Steensen har leveret en bog om et dybt alvorligt emne, skrevet i et klart, men krydret og farvet sprog. Bogen er lang, men ikke tung – den svulmer af viden og dokumentation. Man overvældes af de mange analyserende eksempler, der vidner om stor iagttagelsesevne – og efter de 560 sider lægger man bogen fra sig en smule forpustet.
Gid mange ville læse den.
Peder Svendsen Ringkjøbing Amts Dagblad

I en forrygende fortællestil spækket med viden bringes læseren igennem de perioder af verdenshistorien, hvor demokratiet undtagelsesvis har kunnet trives. Det er ikke hverdagskost i den danske socialstat, at en forfatter så klingende klart og velunderbygget udtaler sin hyldest til børser og banker, producenter og pengeomsættere som tilhørende demokratiets kernetropper.Med sin grundige historiske gennemgang og sine provokatoriske spørgsmål har Steen Steensen leveret et spændende oplæg til den længe efterlyste debat om, hvordan vi får genrejst demokratiet.
Sonia Dahlgaard Børsen

Danmarks sidste oprører hedder Steen Steensen. Han har skrevet en bog, der fortjener at blive læst af alle, der kalder sig liberale. Især dem, der i tidens løb er blevet stopfodret med marxistisk historie-forfalskning. Steensens nye bog, “Demokratiets Rødder”, spænder vidt. Den er både en genfortælling af verdenshistoriens højdepunkter og samtidig et liberalt kampskrift.
Christopher Arzrouni