Historien om Amerika

Antal sider 160, udgivet i år 2001

Historien om Amerika. Fra pionerånd til øvrighedsånd. Det er stor fortælling. Amerika blev formet af stærke individer. Pionerånden udrettede mirakler. Erobringen af Vesten støbte amerikanernes mentalitet. Vildmarkens udfordringer satte varige spor i nationalkarakteren.
Hvilke eventyrlige skikkelser er der ikke tale om? Storslået syner fortællingen om jægere, stifindere og gårdbyggere. Bjerge besejres, og prærien tæmmes. Cowboyen, sheriffen, saloonpigen, bissekræmmeren og vækkelsesprædikanten er med i den farverige beretning om Amerikas tilblivelse. Guldgraveren og jernbanebørsten mangler heller ikke i buketten.
Men andre tider er på vej. Øvrighedsånden trænger frem. Det begynder i 1930’erne. Staten viser tænder. Indflydelsen fra de højere læreanstalter mærkes. Embedsretten udfordrer ejendomsretten.

Anmelderne skrev:

Rebildselskabets Præsident Harald Nielsen læste for nylig
“Historien om Amerika” og roser den meget.
Med det levende og farverige sprogbrug henvender bogen sig til en bred målgruppe, hvor man som almindelig interesseret læser vil finde ny information, spændende beretninger og hidtil ukendte sammenhænge.
Rebild Newsletter

Steensens lovprisning bygger på menneskers primære oplevelser, ikke på økonomisk teori. Hans ideal er myndige og selvstændige mennesker. Han mener, at viden og visdom bygger på arbejdet. Hans bog er voldsomt provokerende og stimulerende at læse.
Jean Fischer Salt

Antal sider:  160