Snudesens eventyr

 

Snudesens Eventyr indeholder 13 nye fortællinger om drengen Snude Snudesens forunderlige oplevelser. Faderen Snabel er meget gammeldags. Han forsøger at overleve på den lille gård ved hjælp af flid og sparsommelighed. Drengen indføres i arbejdets dyder. I skolen, blandt kammeraterne og i verden uden for Snudegården råder en anden mentalitet. Snudesen oplever sine eventyr i spændingsfeltet mellem to epoker.
Det siges, at børnebøger i dag ikke skrives for børn, men for pædagoger, forlag og bibliotekarer. Det er ikke tilfældet her. Fortællingerne henvender sig til raske drenge og piger i skolealderen. Historierne kan tillige med udbytte læses af voksne.
 

Fortællingerne:

Dødsdromen

 Vinternatten

 Rejsen med Louise

 Tryllekunstneren

 Fupmageren

 Ellepigen

 Jul i Snudegården

 Spøgelset

 Snabels eventyr

 Johannes kommer til byen

 Mergelgraven

 Lejrskolen

 Verdens klogeste dyr


Anmelderne skrev:

At Steen Steensen er en god fortæller, hvis ursprog egner sig fortræffeligt til historier for børn og deres højtlæsende forældre viste han i bogen “Snudehistorier” fra 1987 om bondedrengen Snude Snudesen. Om ham fortælles der videre i en ny bog, “Snudesens Eventyr”.

... Steen Steensens bog er umiskendeligt præget af det jyske sind, hvor sort og hvidt mødes i form af stoisk virkelighedssans og kærlig humor.

Nina Bjørneboe

Tidehverv


Snudesens Eventyr blev vist og omtalt af DR 1 i fjernsynsudsendelsen, Troldspejlet, den 19. januar 2004.

Antal sider:  168

Pris:  98 kr.


TILBAGE

2003