Den sociale komedie

 


Den sociale komedie handler først og fremmest om, hvordan den intellektuelle middelklasse forviste kapitalmagten fra den historiske skueplads, og hvorledes den selv forsøgte at gribe ledelsen af politik og stat.Anmelderne skrev:

“Den sociale Komedie” er Marx vendt på hovedet og oversat til det tyvende århundrede, fascinerende urovækkende og djævelsk velskrevet og stærk i sin logik. Bogen er et opgør ført med sjælden kraft og konsekvens, årets udfordring til den intellektuelle klasse, der behersker både information og kultur, de faglige organisationer og de politiske partier - fra højre til venstre.

Flemming Chr. Nielsen                

Morgenavisen Jyllands-Posten

 


Jeg mener, at denne analyse af det nuværende Danmark er af en sådan uafviselighed og gennemslagskraft, at den vil kunne vende op og ned på vor offentlige debat.
Han taler dæmpet og behersket. Men netop i kraft af denne stilfærdige systematik er hans analyse fuldstændig dræbende for den nye overklasse, de magtbevidste intellektuelle - og debatten her i landet vil være en anden efter hans bog end før.

Søren Krarup                                                                                                               

Børsen                                                                                                      

Sagt uden forbehold: Det er et spændende værk, der ser dagens lys. Det er en meget grundig og udførlig gennemgang af et emne, der er - og bliver mere og mere - helt centralt i et økonomisk og socialt højt udviklet og specialiseret samfund, som det danske.

Den er særdeles velskrevet i et klart sprog, naturligvis helt fri for de intellektuelles eget fremmedsprogsregister. Det i sig selv gør den velegnet som grundlag til studiekreds, selv om den er på 332 sider.


Asger Baunsbak-Jensen

Aalborg Stiftstidende

Komedie_files/scan_snabeljpg.jpeg
 

snabel

Antal sider:  332  *

Pris:  149 kr.  Udsolgt TILBAGE

1982